6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 134 ve devamı maddelerinde birleşme ve devralma usul ve esasları düzenlenmektedir. Ancak, anılan Kanunun 153/3 üncü maddesinde, birleşme ve devralmalar konusunda Rekabetin Korunması Hakkında Kanun hükümlerini saklı saklı tutulmaktadır.

 

Şirketlerin birleşme ve devralmalar süreçlerindeki en büyük kazanımları birleşme sonrası sahip oldukları değerden birleşme sonucunda elde edilen kazanımlar ile daha üst bir değere ulaşmalarıdır. Bir diğer ifade ile şirketlerin birleşmesi, şirketlerin her alanındaki güçlerin de birleştirmesi demektedir. Bu anlamda, şirketler yeteneklerini ve teknolojik birikimlerini beraber kullanarak yeni pazarlara erişim imkânı ile gelir artışı da elde edebilirler.

 

Bu bağlamda, şirket birleşme ve devralmalar usul ve sürecinde Kaptan Hukuk Bürosu olarak ulusal ve uluslararası alanda müvekkil şirketlere hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

 

Bu kapsamda büromuz; birleşme, satın alma/devralma öncesi ve sonrası hukuki boyutta tüm işlemlerin yapılması,  şirketlerin hukuki durum tespiti (şirket birleşme ve devralmalarında hedef şirketin incelenmesinde oldukça önemli bir yere sahip olan due diligence çalışması/süreci), hukuki inceleme ve raporlama süreci, birleşme sözleşmelerinin düzenlenmesi, kapanış işlemleri, gerekli usuli işlemlerin yerine getirilmesi ve benzeri tüm konularda destek sunabilmektedir.